Χημικά ξανά στην πλατεία Ταξίμ

15-06 2013

Χημικά ξανά στην πλατεία Ταξίμ

Κόσμος

EF8B0D6DF1B68E2793D67B643BAB4771

Νέα επεισόδια εκτυλίχθηκαν ξανά στην πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης στην προσπάθεια των δυνάμεων ασφαλείας να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Οι δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και αντλίες νερού ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων υπάρχουν δεκάδες τραυματίες. Οι δυνάμεις έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει οι διαδηλωτές.

Νωρίτερα τελεσίγραφο προς τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός της Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τους να εγκαταλείψουν τον χώρο εντός 24 ωρών.

«Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι διαδηλωτές έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στις θέσεις τους παρά την υπόσχεση του πρωθυπουργού να παγώσουν”ο όποιες ενέργειες στο πάρκο Γκεζί μέχρι την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0