Χιόνια, βροχές και ισχυροί βοριάδες στη Βόρεια Ελλάδα

3-12 2012

Χιόνια, βροχές και ισχυροί βοριάδες στη Βόρεια Ελλάδα

Τοπικά Νέα

Που χρειάζονται αντιλιοσθητικές αλυσίδες
 
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές πνέουν ισχυροί βοριάδες και βρέχει κατά διαστήματα. 
 
Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, από το 37ο έως το 43ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, από το 25ο έως το 28ο χιλιόμετρο, αλλά και στο δρόμο Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 20ο έως το 30ο χιλιόμετρο. Επίσης, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 40ο έως το 54ο χιλιόμετρο και Γρεβενών- Βασιλίτσας, από το 42ο μέχρι το 45ο χιλιόμετρο. 
 
Στο μεταξύ, με χιόνια άρχισαν να καλύπτονται και οι πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά και να υποδεχθούν, για πρώτη φορά φέτος, σκιέρ και λάτρεις του βουνού και των χειμερινών σπορ. 
 
Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία Έδεσσας εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή κατάλληλα ελαστικά στο επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας, του Δήμου Έδεσσας και επί της επαρχιακής οδού Άρνισσας Πέλλας – χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακσταλάν (από το 9ο χλμ της οδού μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο).
 
Εξάλλου, το απόγευμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται τις επόμενες ώρες να επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης 7 και 8 Μποφόρ.
 
 
 
 
 
 
newsbeast.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0