To δείπνο Καραμανλή-Μενεγάκη

11-04 2013

To δείπνο Καραμανλή-Μενεγάκη

Life style

menegaki_karamanlisΔέκα ημέρες πριν, στην οδό Σάπαρη στη Ραφήνα όλα έδειχναν όπως τις προηγούμενες ημέρες. Με μια διαφορά: oι κόκκινες φωσφοριζέ κορίνες που κλείνουν συνήθως την πρόσβαση στο δρόμο που βρίσκεται το σπίτι του Καραμανλή έλειπαν.

Έξω από το φυλάκιο που βρίσκεται στο λευκό σπίτι με τα μπλε παράθυρα υπήρχε μια κενή θέση πάρκινγκ, εκεί που άλλες φορές άραζε το αυτοκίνητο με τους ανθρώπους που φυλάνε τον τέως πρωθυπουργό. Λίγο μετά το απόγευμα, ένα Range Rover φτάνει έξω από το σπίτι του Καραμανλή. Παρκάρει στη ρεζερβέ θέση. Από μέσα βγαίνουν ο Ματέο και η Ελένη. Ο φύλακας τους υποδέχεται και τους βάζει μέσα στο σπίτι.

Τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα και έγιναν το νέο talk of the town στο παραθαλάσσιο προάστιο της βορειοανατολικής Αττικής. Τι γύρευε η Ελένη με το σύντροφό της στο μόνιμο ησυχαστήριο του τέως πρωθυπουργού και της οικογένειάς του; Τι είπαν, τι συζήτησαν και πώς πέρασαν τρεις ώρες που κράτησε η επίσκεψη και η φιλοξενία;

 

Μια γνωριμία από το παρελθόν

Αρκεί να γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω, τότε που ενώθηκαν δύο παρέες στο κλαμπ «Κahlua» στο Πόρτο Ράφτη και ανάμεσα σε συστάσεις, σφηνάκια και δυνατή μουσική, η Ελένη και η Νατάσα αντάλλαξαν τηλέφωνα και υποσχέθηκαν να τα ξαναπούν σύντομα. Όσο και αν οι μετέπειτα επαφές τους γίνονται μετ’ εμποδίων λόγω πρωθυπουργίας, διαφορετικών υποχρεώσεων, lifestyle και μεταπτυχιακών σπουδών της Νατάσας, το τέλος της πρωθυπουργικής καριέρας του Κ. Καραμανλή τους έδωσε την ευκαιρία να τα λένε πιο συχνά, όπως ακριβώς έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Ψητό αρνί, δώρα και κουβεντούλα

Οι πληροφορίες από την αναπάντεχη επίσκεψη της παρουσιάστριας με το σύντροφό της κυκλοφόρησαν. «H συνάντησή τους κύλησε με χαλαρούς ρυθμούς», μας λέει ο άνθρωπος που γνωρίζει αρκετά από το παρασκήνιο αυτής της επίσκεψης. «Οι συζητήσεις τους είχαν να κάνουν περισσότερο με τα παιδιά τους, το σχολείο και τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα με την κρίση. Παράλληλα, η Ελένη πολλές φορές εκφραζόταν με τα καλύτερα λόγια για το κυκλαδίτικου στυλ σπίτι του Καραμανλή και της Νατάσας, εκθειάζοντας τη μοναδική θέση και τη θέα στο απέραντο γαλάζιο, ρωτώντας μάλιστα αν στην περιοχή εκεί υπήρχαν ανάλογα οικόπεδα ή σπίτια με ανάλογη θέση και προσανατολισμό».

«Συζήτηση έγινε και για το θέμα της περιβόητης απόπειρας δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού, που απασχόλησε την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα», αναφέρει άνθρωπος που γνωρίζει για την επίσκεψη αυτή, αποκαλύπτοντας στο τέλος της επαφής τα δώρα που πήγε το ζευγάρι. «Εκτός από τα κλασικά, κρασιά, γλυκά, κ.λπ., η Μενεγάκη παρέδωσε στα παιδιά του Καραμανλή δύο τσάντες με δώρα, ρούχα, παπούτσια, καθώς και έναν μεγάλο πίνακα που ταίριαζε με το νησιώτικο στυλ του σπιτιού και ενθουσίασε τη Νατάσα». Το δείπνο ήταν απλό, αλλά πλούσιο. Ψητό αρνί, μπόλικες σαλάτες και σπεσιαλιτέ της Νατάσας, συνοδευόμενα από κόκκινο κρασί, που ήπιαν οι καλεσμένοι, εκτός από τον Καραμανλή, ο οποίος προτίμησε μπίρα.

Η επόμενη ημέρα

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, η Νατάσα ξεπροβόδισε τους καλεσμένους της. Το Range Rover άφησε τη θέση του μπροστά από το φυλάκιο του σπιτιού, στρίβοντας δεξιά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με θέα τη θάλασσα του Ευβοϊκού. Αφού πέρασαν μπροστά και από το γωνιακό σπίτι του Γαλάτη, χάθηκαν στους πολυσύχναστους δρόμους της Ραφήνας, με προορισμό τη Μαραθώνος και την Αττική Οδό. Λίγες ημέρες αργότερα η Ελένη Μενεγάκη έκανε θέμα στην εκπομπή της τα νέα στοιχεία και τις εξελίξεις για την απόπειρα δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού. Πρώτη φορά ένα τέτοιο θέμα έβρισκε θέση στην ψυχαγωγική εκπομπή της.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες :


Πηγή : Ciao